Centrum ZO

Centrum ZO in Breskens: zorg en ondersteuning dichtbij

In het Centrum voor Zorg en Ondersteuning kunnen senioren en mensen met een beperking terecht voor zorg en ondersteuning. In dit centrum werken huisartsenpraktijk Hooge Platen, ZorgSaam thuiszorg en de gemeente Sluis (Wmo) samen:

 • De huisarts levert medische zorg in zijn of haar eigen praktijk.

 • De gemeente levert vanuit de Wmo ondersteuning, zoals een voorziening (bijvoorbeeld een traplift), dagbesteding of mantelzorgondersteuning.

 • Thuiszorg is gericht op het geven van persoonlijke zorg en verpleging thuis.

 

Voor wie is het?
Senioren en mensen met een beperking uit Breskens, Groede, Hoofdplaat, Nummer Een, Nieuwvliet (dorp) en Schoondijke die ingeschreven zijn bij huisartsenpraktijk Hooge Platen, kunnen hier terecht. 

Hoe werkt het?

Inwoners bellen naar of komen langs bij de praktijk. De doktersassistente verheldert in een kort gesprek uw vraag.

 • Heeft u medische zorg nodig, dan maakt de doktersassistente een afspraak met uw huisarts.

 • Moet uw vraag breder worden opgepakt, dan volgen deze stappen:

  • De door u gegeven informatie wordt doorgegeven aan de relevante partijen. Indien nodig bespreken de drie samenwerkende partijen (huisarts, wijkverpleegkundige en Wmo-consulent) met elkaar uw vraag.

  • Eén van de zorgprofessionals neemt contact met u op.

  • Indien nodig volgt een gesprek met u (eventueel tijdens een huisbezoek), waarin alle relevante informatie wordt verzameld.

  • Het regelen van de benodigde (medische) zorg of ondersteuning gaat van start.

    

Waarom dit centrum?
Door deze vormen van zorg en ondersteuning via één centrum toegankelijk te maken, kunnen senioren en mensen met een beperking bij één adres terecht met hun vraag. U hoeft dus niet meer naar het gemeentehuis in Oostburg, de huisarts én een thuiszorgaanbieder. Alle noodzakelijke informatie wordt gedeeld, u wordt gericht geholpen en u hoeft uw verhaal maar één keer te vertellen. De betrokken partijen ondertekenden een convenant, waarmee een veilige uitwisseling van cliëntgegevens gewaarborgd is.

 

Contact
Centrum voor Zorg en Ondersteuning Breskens is bereikbaar via de balie van de huisartsenpraktijk in de Hooge Platen, Westlandstraat 16, 4511 XX Breskens, tel. 0117-384010. Openingstijden: 08.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.30 uur.

Evt. kunt u ook thuis via het invullen van het Meldingsformulier Centrum ZO Breskens uw vraag kenbaar maken en indienen.

 

Meer informatie
De informatie van Centrum ZO is samengevat in een flyer, deze flyer is middels onderstaande link te downloaden.

Centrum ZO_Flyer