Het team van Huisartsenpraktijk Hooge Platen bestaat naast de huisartsen uit de volgende disciplines:
- doktersassistent
- praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) / praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)
- praktijkverpleegkundige (PVH)
- verpleegkundig specialist (VS)
- praktijkmanager & administratief medewerker
Doktersassistent
De doktersassistent is het eerste aanspreekpunt voor u in de huisartsenpraktijk; zij beantwoordt de telefoon of staat u te woord aan de balie. Afhankelijk van de zorgvraag kan de doktersassistent zelf voorlichting en zelfzorgadviezen geven. Hiervoor is ze speciaal opgeleid. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek .
U kunt bij de assistente, na het maken van een afspraak, verder terecht voor:
- het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- urine onderzoek
- suiker- en Hb-controle
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- tapen van enkels
- reizigersvaccinaties
Praktijkondersteuner
De POH-S (praktijkondersteuner somatiek) geeft volgens protocol zorg aan patiënten met een chronische aandoening zoals diabetes mellitus, COPD of hart- en vaatziekten. De huisarts stelt de diagnose en spreekt met u het beleid af. De POH voert dit beleid uit. Iedere drie of vier maanden spreekt zij in een eigen spreekuur met u over uw ziekte en de gevolgen daarvan. Zo kan u gemotiveerd worden om meer te bewegen, te stoppen met roken of voorlichting krijgen over uw aandoening.
De POH-GGZ richt zich op vraag verheldering bij uw psychische, psychosociale of psychiatrische klachten. Denk aan vermoeidheid, spanningshoofdpijn, depressie of (gezins)relatieproblemen. Screenen van klachten, geven van kortdurende begeleiding of advies, doorverwijzen en casemanagement zijn onderdelen uit het takenpakket van de POH-GGZ.
Praktijkverpleegkundige
De PVH (praktijkverpleegkundige huisartsenzorg) behandelt patiënten met hoog complexe aandoeningen zoals kwetsbare thuiswonende ouderen en patiënten met meerdere chronische aandoeningen, daarnaast verzorgt zij ook de complexe wondzorg.
Verpleegkundig Specialist
De VS (Verpleegkundig Specialist) behandelt klachten die vaak voorkomen in de huisartsenpraktijk. Ze nemen een anamnese af, doen lichamelijk onderzoek en stellen een diagnose. U krijgt vervolgens een uitleg over uw klacht, een advies of medicijnen voorgeschreven. Als het nodig is overlegt de VS met de huisartsen of verwijst u door naar het ziekenhuis of andere zorgverleners.